CASA DEL ACANTILADO - L'Antic colonial

Casa Del Acantilado

YEAR: 2012

DESIGNER: Fran Silvestre Architects

Casa del Acantilado. Calpe. Alicante.

A rugged site overlooking the sea, all the better for doing nothing, simply remaining there

Above, the outline of the house, looking serenely towards theMediterranean Sea.

Under the sun, the swimming pool brings us closer to the sea, a tranquil bay.

At the turning point, the stairs offer an evocative tour, a garden in the basement …

Given the steep slope of the land and the wish to develop the house on a single floor, a three-dimensional structure was chosen with floors and concrete slabs adapting to the topography with the minimum possible earth-moving. This monolithic structure is anchored to the rock to form a horizontal platform, on the elevation accessed from the street on which the house is located. The swimming pool area is located on the lower elevation, on a flat area of the site. The concrete structure is thermally insulated on the exterior, finished with a smooth, flexible, white lime stucco. The remainder of the materials: walls, pavements, gravel roof are of the same colour to emphasise its unique character.

Text: Fran Silvestre

Interior Design: Alfaro Hofmann

Photograph: Fernando Alda

The designerFran Silvestre Architects

CONTACT US

Would you like us
to inspire
interior space?




Unsplashed background img 3

WE USE COOKIES TO IMPROVE OUR SITE AND YOUR USER EXPERIENCE. BY CONTINUING TO BROWSE OUR SITE YOU ACCEPT OUR COOKIE POLICY.